Мандала › Forums › ОБЩИ ВЪПРОСИ › Предложение за процесуално правило
Tagged: процесуални предложения
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 2 years, 7 months ago by mandala.
-
AuthorPosts
-
May 14, 2020 at 11:31 am #317AnonymousInactive
Здравейте братя и сестри.
Искам да направя предложение за процесуално правило по отношение на формирането на сферните срещи и то е следното.
Предложенията за срещите да не са от този месец за този месец, или с други думи – ако искаме да осъществим сферна среща през Май месец, нека не я предлагаме в същия месец.
Това от гледна точка на факта, че много хора имат постоянна заетост. Много по лесно ще е ако предложенията се правят поне месец преди датата на срещата, за да може хората от съответната сфера да имат време за реакция и да си подредят графиците/ангажиментите, така че да могат да присъстват и на срещата.
До колкото съм наясно, сферните срещи се предполага да се извършват чрез личното ни присъствие в тях. Не по интернет и не чрез слушане на аудио записи.
Благодаря за отделеното време.
May 14, 2020 at 9:35 pm #318Цветомир ПетровParticipantЗдравейте и от мен!
Срокът за предложения на първите сферни срещи беше до 01.05 /което е предходния месец/. Активността варираше, но в крайна сметка се спази поне датата на обявяване. Разбира се, че предложенията и решенията трябва да се организират в адекватен срок, но имайки предвид динамиката на процеса това за сега няма как да се регламентира, казано от личен поглед, имайки предвид също, че е възможен и период на анкетиране за съгласуване на датата. Тогава нещата могат да се разточат още повече във времето и да се изгуби динамиката. Дори и да има консенсус по дадена дата, едва ли всички ще са свободни за нея. Някои хора “планират” с години напред. Не е изключено да се въведе възможност за онлайн включване в среща, но всичко това е добре да се обсъди и приеме като инструкция на обща среща на мандалата. За сега личното ми наблюдение над процеса е, че динамиката е пластична, но върви в нейн си ритъм и процесуалност.
Пак лично смятам, че две седмици са достатъчно време от обявлението на срещата до реализирането й освен ако не е така наречената “по спешност”, но..,
като заключение ще отбележа т.4 и 4а от тема СРЕЩИ в инструкциите. В крайна сметка се отправят предложения, преглеждат се графици и календари, обсъжда се и се анкетира. По-скоро срокове за предложения и анкетиране са нужни. Наблюдавам, че инструкцията да се предлагат и датират срещи онлайн е с идеята всеки да се включи когато може. После каквото Пътят е отредил.
Ахо!May 27, 2020 at 1:25 pm #373daniel aleksandrovParticipantСупер!
June 18, 2020 at 2:09 pm #475AnonymousInactiveМоже би трябва да изясня какво е предложението ми.
Ясно е, че нещата се случват от самосебе си в определени моменти.
4.Официални срещи са само годишните или инициативно-текущи обявени и съгласувани
консенсусно във форум и официално регистрирани в календара.
4 а) Текущи срещи се датират чрез анкета.Предложението ми е да се добави точка, която гласи – Срещите е редно да се съобщават поне един месец преди датата на срещата, с оглед на това, че планираните процеси търпят промяна в движение.
За мен не е възможно, ако днес се обяви среща за след 2 седмици, да се включа, защото имам работен график за месеца, който го планирам на 15то число на предходния месец. Затова отправям това предложение.
Ако не се установи правило за обявяването на срещите сега, ще се установи малко по-късно, просто защото е нужно, ако ще правим нещо заедно. Така че може и да го игнорираме на този етап, докато не дойде другия, ако до тогава активността просъществува.
Точно този по-дълъг период ще даде възможност да се пускат и анекти по отношение на датата, както и на други въпроси, без да се пришпорва процеса.
Не е въпросът да сме абсолютно всички, но не ми се струва че целта е на срещите да има по 20% от реално включилите се в дадена сфера, също така. И самата сфера да се разделя на подгрупи, защото не е помислено за хората, които не са толкова гъвкави.
Поздрави!
June 24, 2020 at 12:33 am #478Цветомир ПетровParticipantПървите сферни срещи бяха обявени минимум месец преди това. Поради липса на други предложения и коментари не се стигна до анкетиране и това беше обявено.
Работните-проектни срещи се организират и насрочват от активните участници в определн проект и те си определят ритъм и срокове, спрямо спецификата на проектната дейност.
Предложението е адекватно и следва да се обсъди на текуща обща среща на мандалата, която са сега се оформя да се осъществи на 11.07 на експеримент Събуди се!
линк към темата
Благодаря!
Поздрави!March 31, 2022 at 12:07 pm #3060Симона АтанасоваParticipantПодкрепям предложението за процесуално правило, сферна среща да се инициира месец предварително, осен ако не е спешно и не се изисква от ситуацията по кратък срок. Така, ще има възможлост повече хора да се включат и да се впуснат в процеса, което вярвам е и целта на цялата тази платформа – да събира хората. Ние, хората сме носители на промяната, не нещо извън нас (в по земен план, но и не само).
Предлагам, да направим раздел, за събиране на повече процесуални предложения, които да се обсъдят на свикана мандална среща, ако ли да е извънредна. Важно е, според мен, за да служи на общото и на всички, не само на отделни индивиди.🙂April 1, 2022 at 9:30 pm #3068mandalaKeymasterЗдравейте, беше прието предложение и въведена инструкция “предложение за среща месец преди срещата”, но то бе променено на 3 седмици /съответно 2 седмици обявление преди датата/ поради причини коментирани на текуща мандална среща и обнародване на инструкциите /мисля, че мотивът беше, че много се разтакават плановете в бъдещето и няма динамика/. Факт също, че по-спешност срока за обявление се е съкращавал в движение, което не е коректно разбира се /старанието се насърчава в посока коректност/, но със сигурност се е спазвал срокът на обявление /две седмици/. Винаги може да се предложи дата за текуща мандална среща от всеки участник и на нея да се обсъдят промени в инструкциите съответно нови срокове за предложения за срещи и т.н
Действаме!
Цветелин /вътрешни работи/ -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.